Bolognai makaróni (spagetti) Edy módra
Bolognai makaróni
HOZZÁV:
- 2 cs makaróni tészta
- 2 x 48 g COOP
milánói mártás alapor (2 cs)
- 1 kg darált hús
- 3 ek étolaj
- 1,5 fej vöröshagyma
- 4 gerezd
fokhagyma
- só
- bors
- ételízesítő kevéske
- kechup
- 1db babérlevél
- 1,5 tk oregano
- 2t k kakukkfű
- 1,5 tk majoranna
- kristálycukor ha kell
- 350g sűrített paradicsom
üveges
- 350 g milánói
mártás üveges
- 20dkg trappista sajt reszelve
ELKÉSZÍTÉS
1.
A vöröshagymát nagyon apróra
összevágjuk, olajon üvegesre pirítom, összenyomott fokhagyma is mehet..
Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom.
2.
Bele
mehetnek a fűszerek.
3.
Amikor a hús megpuhult (kb. 30 perc), mehet hozzá víz, majd a milánói mártás por, higítom vízzel, mehet kechup, ha kell
esetleg a cukor, és a sűrített paradicsomlé és a miláni mártás (üveges) is. Együtt főzöm még kb.
10-15 percig.
4.
Ha szükséges, a fűszerekkel utána
ízesíthetjük, rendszerint kell bele még majoránna, oregano, bors is. Akkor lesz jó, ha sűrű lesz az állaga.
5.
Közben a makaróni tésztát sós vízben
kifőzzöm. Persze lehet spagetti tésztával is készíteni.
6.
Reszelt sajt mehet rá a végén ha valaki így szereti.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése