Bolognai makaróni (spagetti) Edy módra

 

Bolognai makaróni

HOZZÁV:

 

ELKÉSZÍTÉS

1.        A vöröshagymát nagyon apróra összevágjuk, olajon üvegesre pirítom, összenyomott fokhagyma is mehet.. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom.

2.       Bele  mehetnek a fűszerek.

3.       Amikor a hús megpuhult (kb. 30 perc),  mehet hozzá víz, majd a milánói mártás por, higítom vízzel, mehet kechup, ha kell esetleg a cukor, és a sűrített paradicsomlé  és a miláni mártás (üveges) is. Együtt főzöm még kb. 10-15 percig.

4.       Ha szükséges, a fűszerekkel utána ízesíthetjük, rendszerint kell bele még majoránna, oregano, bors is. Akkor lesz jó, ha sűrű lesz az állaga.

5.       Közben a makaróni tésztát sós vízben kifőzzöm. Persze lehet spagetti tésztával is készíteni.

6.       Reszelt sajt mehet rá a végén ha valaki így szereti.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések