Tamarind Kókusztejes Csirkecurry

Tamarind Kókusztejes Csirkecurry:



700 g csirkehús, csontozott comb, vagy mell
400 ml Kókusztej (1 doboz)
100 g Kókuszkrém (fél doboz)
2 db friss Chili, karikázva
2 evőkanál Tamarind Püré
1 evőkanál őrölt Koriander
1/2 teáskanál mozsárban tört Koriander
1/2 teáskanál Kurkuma, őrölt
2 teáskanál Barna Nádcukor
1 evőkanál frissen szeletelt Gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt Gyömbér
1 db Ceyloni egész fahéjrúd
6 gerezd Fokhagyma, szeletelve
1 db Vöröshagyma, aprítva

Olaj
250 g Basmati rizs


  •  olajon dinszteljük meg a hagymát, majd dobjuk hozzá a Ceyloni egész fahéjrudat, és karamellizáljuk a hagymát barnára, puhára.
  • Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, kevergetve süssük tovább 2 percig, nem túl magas hőfokon.
  • Só, cukor még egy percig.
  • Add hozzá a csirkehúst, fedd le, és főzd lassú tűzön 10 percig, félidőben megforgatva.
  • Add hozzá a Tamarind pasztát, a Kókusztejet, főzd tovább alacsony fokon még 30 percig, lefedve.
  • Ha kell sózd, és tálald úgy, hogy a Curry tetejére egy kis Kókuszkrémet öntesz, ha hűtőben tartottad, akkor faragsz.Köretnek rizst adunk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések