Töltött káposzta Edy módra

TÖLTÖTT KÁPOSZTA HOZZÁVALÓI
10 dkg rizs 
1 kg darált sertéscomb 
4 fej vöröshagyma 
3 gerezd fokhagyma 
 
őrölt feketebors 
pirospaprika 
őrölt kömény
1 fej savanyú káposzta
20-30 dkg füstölt tarja v. sonka
olaj 
2 ek liszt (törlés)
2 tojás
2 erőleveskocka
pirospaprika (törlés)
2 ek tejföl 

  1. A rizst megmossuk, vagy gyorsrizst készítünk.  Ehhez hozzáadjuk darált sertéshúst, az apróra vágott vöröshagyma felét és fokhagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát, majd óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. A káposztát kimossuk, majd a lefejtett levelekbe begöngyöljük a tölteléket.
  3. A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk, és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt hússal és a maradék hagymával. Minden apróra legyen vágva. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tehetünk bele paradicsompürét,  2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk, és felfőzzük. Kb. 70-80 perc alatt fő meg (az idő a hústól is függ).
  4. Ha megfőtt a töltött káposzta, rántást csinálok. (kevés olajat melegítek, a lisztet megpirítom benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszek bele, hogy szép színe legyen, és két evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit adunk hozzá, hogy kb. egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés), rászűrjük a káposztára, és összeforraljuk. Jó sok tejöllel lehet a tetejét díszíteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések