Paradicsomleves Edy módra

Aki evett már saját paradicsomot a kertjéből, az tudja mi az igazi.
Mivel a mi paradicsomjainkat felfalja a népes család, ezért ezt a leveskét bolti paradicsomléből csináltam. A receptjeimhez ha tehetem zsírt használok, mert finomabb az ételek íze, és a nagyszüleim is zsírral főztek, sőt édesanyám is használja az olaj mellett/helyett.

Íme a recept:

Hv:
1 l paradicsomlé
8 dl víz
só, fekete őrölt bors
zellerlevél v. petrezselyem zöldje   egy ek.
egy közepes vöröshagyma  egészben
zsír
kristálycukor ízlés szerint


Egy közepes edénybe zsírt teszek, és két púpozott ek. lisztet.
Szépen megpirítom, ne legyen azért sötét, és pici pirospaprikát teszek bele. Ebbe öntöm bele a paradicsomlevet, és a vizet is.Sózom, cukrozom, és belerakom a vöröshagymát. Teszek bele zellerlevelet is. Ha nincs, akkor a petrezselyem is megfelel. Teszek bele feketeborsot is nem sokat. Ízlelgetjük, és készrefőzzük. Hamar elkészül. Ha jónak találjuk, akkor tésztát főzünk bele. Betűtésztát szoktunk általában, de az eperlevél is vagy kiskocka is megfelel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések