Aki evett már saját paradicsomot a kertjéből, az tudja mi az igazi.
Mivel a mi paradicsomjainkat felfalja a népes család, ezért ezt a leveskét bolti paradicsomléből csináltam. A receptjeimhez ha tehetem zsírt használok, mert finomabb az ételek íze, és a nagyszüleim is zsírral főztek, sőt édesanyám is használja az olaj mellett/helyett.
Íme a recept:
Hv:
1 l paradicsomlé
8 dl víz
só, fekete őrölt bors
zellerlevél v. petrezselyem zöldje egy ek.
egy közepes vöröshagyma egészben
zsír
kristálycukor ízlés szerint
Egy közepes edénybe zsírt teszek, és két púpozott ek. lisztet.
Szépen megpirítom, ne legyen azért sötét, és pici pirospaprikát teszek bele. Ebbe öntöm bele a paradicsomlevet, és a vizet is.Sózom, cukrozom, és belerakom a vöröshagymát. Teszek bele zellerlevelet is. Ha nincs, akkor a petrezselyem is megfelel. Teszek bele feketeborsot is ,nem sokat. Ízlelgetjük, és készrefőzzük. Hamar elkészül. Ha jónak találjuk, akkor tésztát főzünk bele. Betűtésztát szoktunk általában, de az eperlevél is vagy kiskocka is megfelel.
Hangulataim alapján szerkesztem a blogomat. Szeretek utazni, főzni, imádom a családom,a török sorozatokat és zenét. Gyere a verses blogomra, https://edinaannaversek.blogspot.com/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Burgonyaleves Edy módra
4 személyre: 1 púpozott evőkanál sertészsír 6 gerezd fokhagyma 0,5 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál liszt 1 kg bur...
-
„…A hatodik napon az Atya, hogy művét bevégezé, örömében, mert ily szépet alkotott, a földet két kezébe vette s rá csókot ny...
-
Ezt a bejegyzést egy kedvenc filmem ihlette. Ez pedig az EGY CIPŐBEN. Kifejezi, amit a lányaim iránt érzek. e.e. cummings: Kötődés Mag...
-
Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a mirelit sóskát, és addig kevergetjük, míg a leve nagyjából elfő. Megszórjuk a liszttel (rizsliszttel ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése