Káposztás kocka Edy módra
hv:
1kg fejes káposzta
1 nagy evőkanál zsír
2 púpozott ek. kristálycukor
1 ek. só
feketebors (őrölt)
1 nagy fodros nagykocka (szárazon)
víz
étolaj
só
Elkészítés:
1. 4 fele vágom a káposztát.
2. Felteszek fazékba vizet főni a tésztának.
3. Amíg melegszik a víz, lereszelem kis lyukú reszelőn a káposztát. Kb. negyed órát hagyom állni. Elvileg levet enged a káposzta.
4.Zsírt teszek egy nagyobb lábasba, és ebbe teszek 2 púpozott kanál kristálycukrot. Karamellizálom, és ebbe belerakom a kinyomkodott káposztát.
5. Addig pirítom, amíg megbarnul.
6. Megborsozom kicsit, és ha kifőtt a tészta, ebbe rakom bele és összekeverem.
7. Lehet kristálycukrozni, vagy porcukrot tenni rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése