Ugrás a fő tartalomra
Sárgarépa krém Edy módra
Hozzávalók:
2-3 adag
- 4 közepes db sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 70 g görög joghurt (fél pohár)
- 1 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet fehér bors
- római kömény vagy sima kömény, ez ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- gyömbér ízlés szerint
- kurkuma ízlés szerint
- Mossuk, pucoljuk, karikára vágjuk a répát.
- Több verzió van: lehet úgy készíteni, hogy lereszeljük a répát. De lehet úgy is, hogy egy kisebb tepsibe öntünk egy kis olajat,bele rakom az összes répát, kicsit sózom és mehet a sütőbe.
- 30 perc, tálba teszem, várok, hogy meghűljön.
- Belereszelem a fokhagymát, majd mehetnek a fűszerek: a
gyömbér (port használtam), kömény, pirospaprika, kurkuma, majd a fél
pohár joghurt.
- Kihűlt, akkor fogyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése