Sárgarépa krém Edy módra


Hozzávalók:

2-3 adag

  • 4 közepes db sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 70 g görög joghurt (fél pohár)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehér bors
  • római kömény vagy sima kömény, ez ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint
  • gyömbér ízlés szerint
  • kurkuma ízlés szerint
  1. Mossuk, pucoljuk, karikára vágjuk a répát.
  2. Több verzió van: lehet úgy készíteni, hogy lereszeljük a répát. De lehet úgy is, hogy egy kisebb tepsibe öntünk egy kis olajat,bele rakom az összes répát, kicsit sózom és mehet a sütőbe.
  3. 30 perc, tálba  teszem, várok, hogy meghűljön.
  4. Belereszelem a fokhagymát, majd mehetnek a fűszerek: a gyömbér (port használtam), kömény, pirospaprika, kurkuma, majd a fél pohár joghurt.
  5. Kihűlt, akkor fogyasszuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések