Sült oldalas Edy módra
- A húst a csontok között felvágjuk tetszőleges darabokra.
- Besózzuk, teszünk rá fekete borsot mindkét oldalára.
- Forrósítunk a tűzhelyen zsírt.
- Ebbe fektetjük bele a húsokat, és meleg vizet öntünk rá, hogy ellepje.
- Amikor megfordítjuk a húst, fokhagymát teszünk rá, vagy fokhagyma sót.
- Akkor jó, ha szépen megbarnult.
Lehet készíteni sütőben is:
- Mindent ugyanúgy csinálunk, de tepsibe rakjuk egymás mellé a húsokat.
- A fokhagymát rátesszük a húsok tetejére vagy mellé darabokban, a tepsibe vizet is öntünk.
- A sütőt előmelegítjük jó forróra.
- Befedjük alufóliával, a fólia széleit jól rányomjuk a tepsire.
- Betesszük a sütőbe, takarékra rakjuk.
- Kb. fél óra múlva megnézzük puha-e a hús. Ha igen, akkor levesszük róla a fóliát és készre pirítjuk.
- Ha nem puha, akkor még sütjük.
- Akkor jó, ha pirosas barnás a színe és puha a hús.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése