Sült oldalas Edy módra

  1. A húst a csontok között felvágjuk tetszőleges darabokra.
  2. Besózzuk, teszünk rá fekete borsot mindkét oldalára.
  3. Forrósítunk a tűzhelyen zsírt.
  4. Ebbe fektetjük bele a húsokat, és meleg vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  5.  Amikor megfordítjuk a húst, fokhagymát teszünk rá, vagy fokhagyma sót.
  6. Akkor jó, ha szépen megbarnult.


Lehet készíteni sütőben is:

  1. Mindent ugyanúgy csinálunk, de tepsibe rakjuk egymás mellé a húsokat.
  2. A fokhagymát rátesszük a húsok tetejére vagy mellé darabokban, a tepsibe vizet is öntünk.
  3. A sütőt előmelegítjük jó forróra.
  4. Befedjük alufóliával, a fólia széleit jól rányomjuk a tepsire.  
  5. Betesszük a sütőbe, takarékra rakjuk.
  6. Kb. fél óra múlva megnézzük puha-e a hús. Ha igen, akkor levesszük róla a fóliát és készre pirítjuk.
  7. Ha nem puha, akkor még sütjük.
  8. Akkor jó, ha pirosas barnás a színe és puha a hús.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések