Barackos pite Edy módra


Hozzávalók:

6 darab fél őszibarack v. sárgabarack  befőtt  vagy annyi, amennyi a tésztára kell.
150 g porcukor
200 g liszt
3 tojás
15 dkg teavaj (puha)
1 tasak sütőpor




Elkészítése:

  1. A vajat a cukorral habosra keverem.
  2. Hozzáadom a tojássárgákat egyesével.
  3. Belekanalazom a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Felverem robotgéppel a fehérjéket, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot.
  5. Kivajazott-kilisztezett, kis méretű tepsibe rakom a tésztát.
  6. A barackokat lefelé fordítva beleteszem a tésztába.
  7. Porcukorral meghintem, és légkeveréses sütőbe 180 fokra előmelegítve kb 30 perc alatt megsütöm (tűpróba!). Másmilyen tűzhelyben 3-as fokozaton sütjük, de előmelegítjük előtte.
  8. A tepsiben hagyom kihűlni. 
  9. Kockákra vágom, és tálalható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések