Paprikás krumpli Edy módra
Hozzávalók:
– minimum 3 szelet szalonna
– 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény 1 teásk.
– 2 kg burgonya
– 4 pár virsli
– 3 chilipaprika (elmaradhat, vagy Erős pista is jó!)
– paradicsom vagy paradicsompüré
– paprika
– só
– bors
– pirospaprika
– csípős Piros Arany
– 2 ág rozmaring v. fűszer(elhagyható)
1.A szalonnát kockákra vágom , vgy csíkokra vágom és zsírjára sütöm.
2. Hozzáadom a kockákra felaprított hagymát, üvegesre párolom. Tehetek
bele kolbász-, vagy főzőkolbász karikát is.
3. Megszórom a elegendő pirospaprikával, majd beleteszem az
összeaprított krumplit, a paradicsomokat és az összevágott paprikát, aprított fokhagymát, só, bors, kömény.
4. A chilipaprikákkal csínján bánjunk, inkább
pici magjait tegyük bele.
5. 2 ág rozmaringot is tehetünk bele, majd felöntöm
annyi vízzel, hogy éppen ellepje az egészet.Ezt nem muszáj. Enélkül is finom.
6. Mikor a krumpli már majdnem kész, beleteszem hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és ha van otthon, két evőkanál Piros Aranyat is.
6. Mikor a krumpli már majdnem kész, beleteszem hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és ha van otthon, két evőkanál Piros Aranyat is.
7.Akkor jó, ha a krumpli megpuhult. Ízlés szerint ízesítem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése