Bableves Edy módra
Bableves
Hozzávalók:
500 g bab (lehet zacskós vagy dobozos is)
4 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 kg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna vagy vehetünk füstölt oldalast is
1 fej vöröshagyma, fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
só
bors
vegeta ! nagyon fontos
petrezselyem zöldje (kevés)
A babot 1 órára langyos vízbe /ha nem mirelt babot vettünk/ áztatom,
majd az áztatóvízzel együtt felteszem főni. Ha mirelit a bab, akkor sokkal hamarabb elkészül.
A meghámozott, karikára
vágott sárgarépát és fehérrépát a babhoz adom, és felöntöm
vízzel. Beleteszem a hagymákat is.
A füstölt szalonnát csíkozom, beleteszem a levesbe. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózom, borsozom,
fűszerezem.
Amikor minden puha, berántom.
Olaj, liszt, pirospaprika, felöntöm vízzel, és kevergetem és higítom, hogy ne legyen csomós. a levesemhez öntöm, és összeforralom. Közepes lángon főzöm
kb. fél órán át.
Friss kenyérrel tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése