Grízes tészta Edy módra
ajánlat
Lekvár, porcukor.
alapanyagok
receptjellemzők
k
elkészítés
- A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát.
- Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk. Az elején kicsit nehezen indul be a barnulás, de utána hirtelen begyorsul, ezért ne hagyjuk magára.
- Ezután felöntjük kb 1,2 dl meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és elzárjuk alatta a hőt.
- Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
- A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
- Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálalju
Megjegyzések
Megjegyzés küldése