Grízes tészta Edy módra


Grízes tészta


adag: 4 főre
fogás: főétel

elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni,  ha forr, beletesszük az olajat, a sót és a tésztát.
  2. Közben megmelegítjük az olajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk.
  3. Ha barna, felöntjük 1-2 dl meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és elzárjuk alatta a gázt, néha kevergetjük.
  4. A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig melegítjük.
  5. Porcukorral és / vagy lekvárral tálaljuk.

ajánlat

Lekvár, porcukor.

receptjellemzők

k

elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát.
  2. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk. Az elején kicsit nehezen indul be a barnulás, de utána hirtelen begyorsul, ezért ne hagyjuk magára.
  3. Ezután felöntjük kb 1,2 dl meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és elzárjuk alatta a hőt.
  4. Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
  5. A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
  6. Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálalju

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések