Hagymás bab Edy módra

Hozzávalók:

  • 20 dkg szalonna,( 3 szelet )
  • fél kg bab
  • 2 (nagy) fej hagyma
  • 1,5evőkanál cukor
  • 2 szál bazsalikom
  •  1 babérlevél
  • bors
  • 3/4 tk pirospaprika

Elkészítési idő:  10 perc

 

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a cukrot, és ha elolvadt, mehet bele a karikára vágott hagyma, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre főzzük.

Ha konzervbabból készítjük, akkor megpirítjuk a szalonnát, a karikára vágott hagymát ráöntjük, és megvárjuk míg üveges lesz. Erre öntjük a konzervbabot, és bazsalikomot és borsot, pici sót rakunk rá. Cukor nem kell, ha édes a konzerv. 10 percig főzzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések