Hagymás bab Edy módra
Hozzávalók:
- 20 dkg szalonna,( 3 szelet )
- fél kg bab
- 2 (nagy) fej hagyma
- 1,5evőkanál cukor
- 2 szál bazsalikom
- só
- 1 babérlevél
- bors
- 3/4 tk pirospaprika
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a cukrot, és ha elolvadt, mehet bele a karikára vágott hagyma, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre főzzük.Ha konzervbabból készítjük, akkor megpirítjuk a szalonnát, a karikára vágott hagymát ráöntjük, és megvárjuk míg üveges lesz. Erre öntjük a konzervbabot, és bazsalikomot és borsot, pici sót rakunk rá. Cukor nem kell, ha édes a konzerv. 10 percig főzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése