Ünnepi menü: 1. Zöldborsós tokány - Edy módra


Hozzávalók



Elkészítés


  1. A húst mossuk meg, és vágjuk szeletre, majd vékony csíkokra.
  2. A  szalonnát vágjuk apró kockákra, vagy pici csíkokra. Finomabb lesz, ha füstölt szalonnát veszünk. A hagymát pucoljuk meg és kockázzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, és  apró kockákra vágjuk fel.
  3. Egy lábosban forrósítsunk olajat, pirítsuk rajta üvegesre a szalonnát, tegyük rá a vöröshagymát  pirítsuk azt is üvegesre. Amíg elkészül, a paprikát vágjuk fel. Nagy lángon fehéredésig forgassuk a húst, majd tegyük rá a fokhagymát, szórjuk meg az 1 ek majorannával, az őrölt borssal, a kechupot, paprikát, leveskockát tegyük bele és sózzuk.
  4. Keverjük jól össze és tegyünk bele egy evőkanál cukrot. Fedő alatt, saját levében pároljuk puhára és ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet. Amikor majdnem jó a hús, tegyük bele a fagyasztott zöldborsót.
  5. Akkor van kész, ha a borsó is puha. Szükség esetén sózzuk vagy cukrozzuk.


Ízlés szerint rizzsel és savanyúval találjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések