Ünnepi menü: 1. Zöldborsós tokány - Edy módra
Hozzávalók
- 1,5kg sertés karaj
- 2 szelet füstölt szalonna
- 450 g zöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- 1 szelet tv paprika
- 1,5 nagyobb vöröshagyma
- 2 db fokhagyma gerezd
- 1 ek kechup
- 1 ek majoranna
- 1 teásk feketebors
- fél db Tyúkhúsleves-kocka
Elkészítés
- A húst mossuk meg, és vágjuk szeletre, majd vékony csíkokra.
- A szalonnát vágjuk apró kockákra, vagy pici csíkokra. Finomabb lesz, ha füstölt szalonnát veszünk. A hagymát pucoljuk meg és kockázzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, és apró kockákra vágjuk fel.
- Egy lábosban forrósítsunk olajat, pirítsuk rajta üvegesre a szalonnát, tegyük rá a vöröshagymát pirítsuk azt is üvegesre. Amíg elkészül, a paprikát vágjuk fel. Nagy lángon fehéredésig forgassuk a húst, majd tegyük rá a fokhagymát, szórjuk meg az 1 ek majorannával, az őrölt borssal, a kechupot, paprikát, leveskockát tegyük bele és sózzuk.
- Keverjük jól össze és tegyünk bele egy evőkanál cukrot. Fedő alatt, saját levében pároljuk puhára és ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet. Amikor majdnem jó a hús, tegyük bele a fagyasztott zöldborsót.
- Akkor van kész, ha a borsó is puha. Szükség esetén sózzuk vagy cukrozzuk.
Ízlés szerint rizzsel és savanyúval találjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése