Ünnepi menü: Almás-pudingos süti sütés nélkül Edy módra

          A sütihez:
  • 2 csomag négyzet alakú háztartási keksz
    1,25 kg alma
    20 dkg cukor
    1 teáskanál fahéj
    2 cs. vaníliás pudingpor (aranka is jó)

  • A tetejére 20 dkg tortabevonó vagy saját készítésű csokimáz



    Máz:
    5 dkg porcukor
    3 dkg kakaópor
    3 evőkanál víz
    Ráma


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, kicsumázzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük és feltesszük főzni. A kekszeket szorosan egymás mellé lerakjuk a kistepsibe. Ha megpuhult az alma, akkor hozzákeverjük  a  pudingot. (A pudingport elkeverjük 3 dl vízzel,csomómentes legyen, ezt  az almához adjuk.) Ha sűrű lett, akkor forrón a kekszre öntjük.
Utána befedjük egy sor keksszel. Tetejét bevonjuk olajjal elkevert olvasztott tortabevonóval. Vagy csinálhatunk rá a négerkocka szerinti csokimázat is.

Máz:
5 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
3 evőkanál víz
Ráma

A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a Ramát, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük., és ezt a süti tetejére öntjük.

Egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Fogyasztás előtt óvatosan szeleteljük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések