Ünnepi menü: Almás-pudingos süti sütés nélkül Edy módra
-
2 csomag négyzet alakú háztartási keksz
1,25 kg alma
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
2 cs. vaníliás pudingpor (aranka is jó)
-
A tetejére
20 dkg tortabevonó vagy saját készítésű csokimáz
Máz:5 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
3 evőkanál víz
Ráma
Elkészítés
Az almát meghámozzuk,
feldaraboljuk, kicsumázzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük és feltesszük főzni. A kekszeket szorosan egymás
mellé lerakjuk a kistepsibe. Ha megpuhult az alma, akkor hozzákeverjük a pudingot. (A pudingport elkeverjük 3 dl vízzel,csomómentes legyen, ezt az almához adjuk.) Ha sűrű lett, akkor forrón a kekszre öntjük.
Utána befedjük
egy sor keksszel. Tetejét bevonjuk olajjal elkevert olvasztott
tortabevonóval. Vagy csinálhatunk rá a négerkocka szerinti csokimázat is.
Máz:
3 dkg kakaópor
3 evőkanál víz
Ráma
A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a Ramát, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük., és ezt a süti tetejére öntjük.
Egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Fogyasztás előtt óvatosan szeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése