Hangulataim alapján szerkesztem a blogomat. Szeretek fotózni, verset írni, utazni, főzni, imádom a családom, a filmeket. Nincs egy kedvencem, sok van mindenből. Volt, amikor sokat olvastam, most inkább böngészek, filmeket nézek, verseket és könyvet írok; imádom a török sorozatokat és a török zenét. Szeretem a parfümöket, a luxuscikkeket, az idézeteket és a képeket.
Szívesen látlak blogomon, gyere máskor is!
Link lekérése
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Más alkalmazások
Nokedli
Először felteszem a vizet forrni egy nagy fazékba. Sót teszek a vízbe.
2 adagra például 50 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg só, zsír (vagy olaj).
Tészta:
a lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, bele az egész tojást és a só. Határozott mozdulatokkal, fakanállal keverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a vizet, amennyit felvesz. Ha kemény, vizet adok hozzá. hamar megkeményedik.
A nokedli szaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, ded előtte hideg vizzel leöblítem.
Mehet bele a nokedli tészta . Fontos hogy minél gyorsabban dolgozzunk, így egyszerre fő meg az összes nokedli. Ha mind beleszaggattuk, kevergessük meg.
Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, további 1-2 perc után már jók is. Ha nagyon túlfőzzük a nokedlit, kemény állagúak és lisztes ízűek lesznek.
A kész nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük majd a felforrósított zsírhoz keverjük, amit jól egybedolgozunk a friss tésztánkkal, hogy azok ne tapadjanak össze.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése