- Először felteszem a vizet forrni egy nagy fazékba. Sót teszek a vízbe.
- 2 adagra például 50 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg só, zsír (vagy olaj).
- Tészta:
- a lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, bele az egész tojást és a só. Határozott mozdulatokkal, fakanállal keverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a vizet, amennyit felvesz. Ha kemény, vizet adok hozzá. hamar megkeményedik.
- A nokedli szaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, ded előtte hideg vizzel leöblítem.
- Mehet bele a nokedli tészta . Fontos hogy minél gyorsabban dolgozzunk, így egyszerre fő meg az összes nokedli. Ha mind beleszaggattuk, kevergessük meg.
- Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, további 1-2 perc után már jók is. Ha nagyon túlfőzzük a nokedlit, kemény állagúak és lisztes ízűek lesznek.
- A kész nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük majd a felforrósított zsírhoz keverjük, amit jól egybedolgozunk a friss tésztánkkal, hogy azok ne tapadjanak össze.
Hangulataim alapján szerkesztem a blogomat. Szeretek utazni, főzni, imádom a családom,a török sorozatokat és zenét. Gyere az irodalmi blogomra, https://edinaannaversek.blogspot.com/
2025-01-12
Nokedli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Karácsonyi étellista 20
Karácsonyi menü Székelykáposzta Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött csirke Húsleves Cékla saláta Majonézes burgonyasaláta Sajtos-tejfö...
-
Ezt a bejegyzést egy kedvenc filmem ihlette. Ez pedig az EGY CIPŐBEN. Kifejezi, amit a lányaim iránt érzek. e.e. cummings: Kötődés Mag...
-
„…A hatodik napon az Atya, hogy művét bevégezé, örömében, mert ily szépet alkotott, a földet két kezébe vette s rá csókot ny...
-
Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a mirelit sóskát, és addig kevergetjük, míg a leve nagyjából elfő. Megszórjuk a liszttel (rizsliszttel ...

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése