Ugrás a fő tartalomra
Nokedli
- Először felteszem a vizet forrni egy nagy fazékba. Sót teszek a vízbe.
- 2 adagra például 50 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg só, zsír (vagy olaj).
- Tészta:
- a lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, bele az egész tojást és a só. Határozott mozdulatokkal, fakanállal keverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a vizet, amennyit felvesz. Ha kemény, vizet adok hozzá. hamar megkeményedik.
- A nokedli szaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, ded előtte hideg vizzel leöblítem.
- Mehet bele a nokedli tészta . Fontos hogy minél gyorsabban dolgozzunk, így egyszerre fő meg az összes nokedli. Ha mind beleszaggattuk, kevergessük meg.
- Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, további 1-2 perc után már jók is. Ha nagyon túlfőzzük a nokedlit, kemény állagúak és lisztes ízűek lesznek.
- A kész nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük majd a felforrósított zsírhoz keverjük, amit jól egybedolgozunk a friss tésztánkkal, hogy azok ne tapadjanak össze.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése