Rizskoch Edy módra

Hv.:

kb. 1,5 l tej

víz 2 dl

cukor 20 dkg

rizs 25 dkg

tojás 5 db

vaníliás cukor 2db

vanílias puding 1 cs

Ráma margarin 10 dkg

Előfőzött rizst megfőzöm,majdnem teljesen.

Hozzáadom a tejet és pici sót. Hagyom hülni.

4 tojás sárgáját összekeberem a cukorral, a vaníliás cukorral,, reszellt citromhéjjal.

Eztán a langyos tejberizshez adom.

A tojások fehérjét felverem, kemény habbá, majd óvatosan hozzákeverem.

Kikent kilisztezett tepsiben közepesen meleg sütőben sütöm kb. 15 percig.

-----------------------------------------------------------------------------------

Mások receptje:


  1. A vanília rúdját kikaparjuk. Beletesszük a tejbe, elkeverjük. Lehet van. cukor helyette.
  2. A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet, beletesszük a kikapart vanília rúdját is. Beletesszük a rizst és kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, letakarjuk, és hagyjuk, hogy még egy kicsit szívja magát.
  3. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön is.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzáadjuk a rizshez a porcukorral együtt, és jól elkeverjük.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáforgatjuk a sárgás rizshez. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések