Rizskoch Edy módra
Hv.:
kb. 1,5 l tej
víz 2 dl
cukor 20 dkg
rizs 25 dkg
tojás 5 db
vaníliás cukor 2db
vanílias puding 1 cs
Ráma margarin 10 dkg
Előfőzött rizst megfőzöm,majdnem teljesen.
Hozzáadom a tejet és pici sót. Hagyom hülni.
4 tojás sárgáját összekeberem a cukorral, a vaníliás cukorral,, reszellt citromhéjjal.
Eztán a langyos tejberizshez adom.
A tojások fehérjét felverem, kemény habbá, majd óvatosan hozzákeverem.
Kikent kilisztezett tepsiben közepesen meleg sütőben sütöm kb. 15 percig.
-----------------------------------------------------------------------------------
Mások receptje:
- A vanília rúdját kikaparjuk. Beletesszük a tejbe, elkeverjük. Lehet van. cukor helyette.
- A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet, beletesszük a kikapart vanília rúdját is. Beletesszük a rizst és kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, letakarjuk, és hagyjuk, hogy még egy kicsit szívja magát.
- Hagyjuk, hogy kicsit hűljön is.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzáadjuk a rizshez a porcukorral együtt, és jól elkeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáforgatjuk a sárgás rizshez. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése