Chilis bab Edy módra fotók!

 

Hozzávalók

    • 1kg lapocka v, sertéshús darálva
    • 2 ek étolaj
    • 1 nagy vöröshagyma
      2 gerezd fokhagyma
    • paradicsomle nem egész 1 liter
    • 1 dob. kukorica konzerv  csemege
    •   2 dob. vörösbab konzerv
    • ízlés szerint  só, fekete bors, 
    • 1 teásk. majoranna,
    • 1 teásk. oregano
    • 1 teásk. petrezselyem apró
    • 1 teásk. pirospaprika
    • 1 csipet fahéj
    •   ízlés szerint fűszer: cayenne bors és chilli pehely nagyon kevés. Vigyázz mert erős.
    • 1 ek worcestershire-szósz

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra felkockázom, és az olajon elkezdem párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Kb. fél percig sütöm, és rárakom a darált húst. 
  2. Folyamatosan kevergetve sütöm
  3. A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Mehet miinden fűszer, de ha már késznek tűnik a hús, megszórom pirospaprikával, chili pehely, és ráöntöm a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül!!!). Kis keverés után felöntöm a paradicsomlével, az a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.
  4. A végén hozzáadhatjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések