Chilis bab Edy módra fotók!
Hozzávalók
-
- 1kg lapocka v, sertéshús darálva
-
2 ek étolaj
-
1 nagy vöröshagyma2 gerezd fokhagyma
-
paradicsomle nem egész 1 liter
-
1 dob. kukorica konzerv csemege
-
2 dob. vörösbab konzerv
- ízlés szerint só, fekete bors,
-
1 teásk. majoranna,
-
1 teásk. oregano
-
1 teásk. petrezselyem apró
-
1 teásk. pirospaprika
-
1 csipet fahéj
-
- 1 ek worcestershire-szósz
-
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra felkockázom, és az olajon elkezdem párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Kb. fél percig sütöm, és rárakom a darált húst.
- Folyamatosan kevergetve sütöm
- A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Mehet miinden fűszer, de ha már késznek tűnik a hús, megszórom pirospaprikával, chili pehely, és ráöntöm a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül!!!). Kis keverés után felöntöm a paradicsomlével, az a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.
- A végén hozzáadhatjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése