Cseresznyebefőtt
Hv:
cseresznye x kg
cukor üvegenként 4 ek
szegfűszeg, üvegenként 2 db
víz
Elkészítés:
Az üvegeket előkészítem, beteszem a mosogatógépbe és elmosom őket a fedelekkel együtt. Ez a csírátlanítás. (De lehe úgy is, hogy vizesen az üvegeket mikróba tesszük 3 percre magas fokozatra.)
Addig a cseresznyét vízbe rakom legalább 30 percre.
Aztán szépen megmosom, és válogatom és három külön tálba szortírozom, egyikbe a teljesen jót, a másikba az ehetőt, harmadik lesz a rosszak. (Vigyázni kell, mert ha rossz kerül bele, megromolhat.)
Ezek után az üvegekbe szedem a szemeket, megrázogatom és megütögetem az üvegek alját, hogy a cseresznyék elhelyezkedjenek. Ha befejeztem az adagolást, akkor rászóróm a cukrot teszek bele szegfűszeget, és vizet öntök mindegyikre.
Elővizezett celofánt szorítok az üvegekre, és rátekerem a tetőket.
Ezután az üvegeket fejre állítom 5 percre, majd előkészítem a tepsit, és belerakom az üvegeket.
Beteszem a sütőbe és öntök bele vizet.
180 fok és 40 perc.
Eddig kell a sütőben lennie. Ezek után kikapcsolom, és hagyom ott kihűlni.
Biztonságképpen egy nagy kosárba rakom az üvegeket, és bebugyolálom szépen 3 napra. Utána mehet a polcra a helyére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése