Sajtos makaróni Edy módra






 H:

1 cs makaróni, 2 dl tejföl, 3 tojás, vaj, trappista sajt 20 kg, só, esetleg 1-2 doboz barack befőtt (mi így szeretjük)




Az összetört makarónit forró vízbe teszem. Addig főzöm, amíg puha nem lesz.

Leöblítem, majd egy jénait jól kivajazok, és beleteszem az első réteg makarónit, olvasztott vajat öntök rá, sózom. Majd reszelt sajt 2/3-át rászórom, majd ezt is megsózom. Újabb makaróni réteget teszek rá, majd a tojásokat elkeverem a tejföllel és ráöntöm  a  leszűrt tésztára, sózom. A tetejét megszórom a maradék sajttal, és 180 fokos sütőben, kb. 40 percig addig sütöm, amíg a teteje piros lesz.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések