Bolognai Zsolti módra
Hozzávalók 3 személyre:
500 dkg hús
1 teásk. pirospaprika,
2 ek oreganó
1 nagyobb vöröshagyma,
édes kechup és lehet sűrített paradicsom is.
kevés bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1,5 zacskó makaróni
1 spagettikrém
étolaj 6 kanál
só
bors
trappista sajt 25 dkg
zellerlevél
babérlevél 1 db
szalonna (kolozsvári ) vékonyabb csík
Elkészítés:
1. A makarónit kifőzöm, majd lemosom, leöblítem.
2. A szalonnát csíkokra vagy kockákra vágom, kisütöm.
3. Ennek az olaján a kockákra vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom (sárga legyen). ha nincs hagyma otthon, akkor a vöröshagymakrém is jó.
4. Ezután belerakom a húst. sózom, borsozom, cukor, zellerlevél, babérlevél, vegetát szórok rá.
5. Szépen párolom, kb 40 percig. Ha puha, akkor megkóstolom, fűszerezem.
6. A végén rárakom a spagettikrémet.
7. És a legvégén a sok oreganót.
8. A makarónit megmelegítem mikróban, és erre öntöm a szószt.
9. Sajtot reszelek rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése