2018. június 18., hétfő

Bolognai Edy módra

Hozzávalók 3 személyre:
500 dkg hús
1 teásk pirospaprika,
2 ek oreganó
1 nagyobb vöröshagyma,
édes kechup és lehet sűrített paradicsom is.
kevés bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1,5 zacskó makaróni
1 spagettikrém
étolaj 6 kanál

bors
sajt 25 dkg
zellerlevél
babérlevél 1 db
szalonna kolozsvári 1 vékony csík

A makarónit kifőzöm, majd lemosom, leöblítem.
A szalonnát csíkokra vagy kockákra vágom, kisütöm. Ennek az olaján a kockákra vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom (sárga legyen). ha nincs hagyma otthon, akkor a vöröshagymakrém is jó. Ezután belerakom a húst. sózom, borsozom, cukor, zellerlevél, babérlevél, vegetát szórok rá. Szépen párolom, kb 40 percig. Ha puha, akkor  megkóstolom, fűszerezem. A végén rárakom a spagettikrémet.
És sok oreganót.

A makarónit megmelegítem mikróban, és erre öntöm a szószt.
Sajtot reszelek rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése