Marhahúsleves Edy módra
Hozzávalók:
kb. 200 g marhahús, só, bors, cukor, szerecsendió, egész bors (6 db), ételízesítő, zeller, karalábé, répa, zöldség. Levestészta.
Elkészítés:
A megmosott húst egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3 liter hideg vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a sót, az egész borsot és az ételízesítőt is, Nagyon lassú tűzön főzöm. Amikor kb. egy órát főztem, a zeller- és karalábédarabot és az összes további zöldséget hozzá adom, mert a húsnak többi idő kell. Főzés közben utána sózom, további őrölt fekete borssal, szerecsendióval ízesítem, a főzés vége felé pici cukrot is teszek bele. Az elkészült leves tetejéről a felesleges zsírt el lehet távolítani.
Ki szedhetjük külön tányérokra a zöldséget, külön a húst is.
Lehet hozzá tésztát kifőzni, ezt is külön tálaljuk.
A húst ehetjük magával a levessel, de külön ecetes tormával, de meggymártással is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése