Marhahúsleves Edy módra

     Hozzávalók:
    kb. 200 g   marhahús, só, bors, cukor, szerecsendió, egész bors (6 db), ételízesítő, zeller, karalábé, répa, zöldség. Levestészta.
     Elkészítés:
     A megmosott húst egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3 liter hideg vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a sót, az egész borsot és  az ételízesítőt is, Nagyon lassú tűzön főzöm.  Amikor kb. egy órát főztem, a zeller- és karalábédarabot és  az összes további zöldséget hozzá adom, mert a húsnak többi idő kell. Főzés közben utána sózom, további őrölt fekete borssal, szerecsendióval ízesítem, a főzés vége felé pici cukrot is teszek bele. Az elkészült leves tetejéről a felesleges zsírt el lehet távolítani.
    Ki szedhetjük külön tányérokra a zöldséget, külön a húst is.
    Lehet hozzá tésztát kifőzni, ezt is külön tálaljuk.
    A húst ehetjük magával a levessel, de  külön ecetes tormával,  de meggymártással is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések