Grízgaluska Edy módra

 

HOZZÁVALÓK 4 főre:

 2 db " M "- es tojás, 11 dkg búzadara (110 gr), bors, pár szál petrezselyem levél belevágva ha akarod, csak óvatosan, keveset. A főző vízbe  ízlés szerint só.

 

A 2 tojást feltöröm egy tálba, és óvatosan annyi grízt adok hozzá, hogy tejfölsűrűségű massza legyen. Folpackkal az egészet letakarom, és egy órára hűtőbe teszem pihenni.Vagy csak pihentetem. Meg fogja magát szívni a búzadara.

Egy fazékba vizet teszek forrni, sót bele. Amikor a víz felforrt, leveszem a lángot takarékra, hogy gyöngyözzön csak. Előveszem a a grízt, de ekkor  már többet nem kavarom. Kanállal vagy késsel beleszaggatom a vízbe a galuskákat.  Nem szabad kavarni, mikor megfőtt, még fedő alatt kb 20 percig állni hagyom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések