Grízgaluska Edy módra
Hozzávalók:
3 tojás
1 csipet só
gríz
A 3 tojást feltöröm egy tálba, megsózom és elkeverem. Annyi grízt adok hozzá, hogy tejfölsűrűségű massza legyen és lehet egy kis olajat is. Folpackkal az egészet letakarom, és egy órára hűtőbe teszem pihenni.
Egy fazékba vizet teszek forrni, sót bele. Amikor a víz
felforrt, leveszem a lángot, hogy gyöngyözzön csak. Előveszem a a grízt, de ekkor
már többet nem kavarom. Kanállal vagy késsel beleszaggatom a vízbe a galuskákat. Nem szabad kavarni, mikor megfőtt,
még fedő alatt kb 20 percig állni hagyom.
3 tojás
1 csipet só
gríz
A 3 tojást feltöröm egy tálba, megsózom és elkeverem. Annyi grízt adok hozzá, hogy tejfölsűrűségű massza legyen és lehet egy kis olajat is. Folpackkal az egészet letakarom, és egy órára hűtőbe teszem pihenni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése