Hozzávalók:
4 répa
1 nagy zöldség
2 teáskanál petrezselyemzöldje aprítva
karalábé
egy vöröshagyma /összeaprítva/
2 erőleves v. húsleveskocka
1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma /összezúzva/
só
őrölt feketebors
1 evőkanál liszt
2 teáskanál pirospaprika
zsír
Elkészítés:
Forró zsíron dinsztelem, pirítom a zöldségeket, majd ráteszem az apróa vágott vöröshagymát. Megszórom 1 evőkanál liszttel, 2 teáskanál pirospaprikával felengedem elegendő mennyiségű melegvízzel.
Beleteszem a sót, leveskockát, a húst, az egész paradicsomot, borsot, fokhagymát. A végefelé megszórom petrezselyemmel.
Lassan készrefőzöm.
Hangulataim alapján szerkesztem a blogomat. Szeretek utazni, főzni, imádom a családom,a török sorozatokat és zenét. Gyere az irodalmi blogomra, https://edinaannaversek.blogspot.com/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Karácsonyi étellista 20
Karácsonyi menü Székelykáposzta Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött csirke Húsleves Cékla saláta Majonézes burgonyasaláta Sajtos-tejfö...
-
Ezt a bejegyzést egy kedvenc filmem ihlette. Ez pedig az EGY CIPŐBEN. Kifejezi, amit a lányaim iránt érzek. e.e. cummings: Kötődés Mag...
-
„…A hatodik napon az Atya, hogy művét bevégezé, örömében, mert ily szépet alkotott, a földet két kezébe vette s rá csókot ny...
-
Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a mirelit sóskát, és addig kevergetjük, míg a leve nagyjából elfő. Megszórjuk a liszttel (rizsliszttel ...

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése