Babfőzelék Edy módra mirelit babból

    Elkészítés:
    A babot labásba teszem, és öntök rá annyi vizet, hogy jól ellepje. A forrástól számítva kb. 10-15 perc múlva babér levéllel, apró kockákra vágott vöröshagymával, sóval ízesítem,  puhulásig lassan főzöm.
    A vége felé zsírból (olaj) és lisztből világos barna rántást készítek, amelybe beleteszem a szétzúzott fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, beleöntöm a tejfölt, és kb. 1 dl hideg vizet. Simára keverem, hígítom még kevés vízzel, és a főzelékbe keverem (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni a tejföl miatt). Újraforrásig kevergetem, néhány percig takarékon együtt forralom, ha sűrűnek találom, kevés vízzel hígítom. Közben kevés cukorral, sóval, őrölt borssal, ecettel ízesítem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések