Karalábé leves tejfölös Edy módra 2.
Hozzávalók:
1 nagyobb és egy fél karalábé
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só (egy csipet)
bors
tejföl
1,5 kanál rizsliszt (vagy liszt)
ételízesítő kocka
Hasonlóan készül, mint az első változat.
Kevés olajon megpirítom a kiskockákra vágyott vöröshagymát, majd beleteszem az összeszeletelt fokhagymát. Ha a gyerekünk kényes /nem szereti látni a hagymadarabkákat/, akkor lereszeljük a hagymát, és préseljük a fokhagymát. Pár percig kavarom, és beleteszem a kiskokrákra vágyott karalábét /aki akar, tehet bele répát is karikára vágva/. Kicsit átkevertem az egészet, majd
felöntöm a zöldséges lével. Ha nincs otthon ételízesítő kocka, akkor vegetát szórunk rá.
Sóval, borssal fűszerezzük.
Ha puhák a zöldségek, akkor a lisztből elkészítem a habarást néhány evőkanál tejföllel melyet óvatosan a levesbe teszek, folyamatos kevergetés mellett.Pár perc forralás után állni hagyjuk, és tálalható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése