Karalábé leves Edy módra 1.
Karalábéleves Edy módra
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1,5 közepes db karalábé
- 1,5 közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 175 g tejföl
- 1,5 ek zsír vagy olaj
- só ízlés szerint
- ételízesítő
- 1 ek. kristálycukor
- 0.5 csokor petrezselyem zöldje összeaprítva
- A hagymát apróra kockámra vágom, és az olajon megpirítom picit.
- A kis kockára vágott karalábét a hagymára teszem, majd öntök alá 1 dl vizet (nehogy leégjen).Fél óráig így főzöm. Ellenőrzöm, nehogy elpárologjon a leve.
- Mikor már majdnem kész, rászórok 1 ek lisztet, és alaposan összekeverem. Pár perc múlva felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék.
- Ízlés szerint sót, vegetát, cukrot és az összevágott friss petrezselymet teszek bele, és hozzákeverem a tejfölt. Ízlelgetés után még lehet fűszerezni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése