Karalábé leves Edy módra 1.

Karalábéleves Edy módra

Hozzávalók:
  • 1,5 közepes db karalábé
  • 1,5 közepes  vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 175 g tejföl
  • 1,5 ek  zsír  vagy olaj
  • só ízlés szerint
  • ételízesítő
  • 1  ek. kristálycukor
  • 0.5 csokor petrezselyem zöldje összeaprítva

  1. A hagymát apróra kockámra vágom, és az olajon megpirítom picit.
  2. A kis kockára vágott karalábét a hagymára teszem,  majd  öntök alá 1 dl vizet (nehogy leégjen).Fél óráig így főzöm. Ellenőrzöm, nehogy elpárologjon a leve.
  3. Mikor már majdnem kész,  rászórok 1 ek lisztet, és alaposan összekeverem. Pár perc múlva felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék.
  4. Ízlés szerint sót, vegetát, cukrot és az összevágott friss petrezselymet  teszek bele, és hozzákeverem a tejfölt. Ízlelgetés után még lehet fűszerezni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések