Thai sertéshús Edy módra

Hozzávalók  2 személynek:

  • 600 g sertéscomb
  • kevés szalonna csíkozva, vagy kockázva
  • 3 kanál zsír
  • kevés fokhagyma  vagy  fokhagymasó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 dl Thai szósz
  • 2 ek. cukor
  • 3 db chili paprika ha van, de ez elmaradhat
  • csipet fekete őrölt bors
  • 1/2 db póréhagyma


Elkészítés:   
  1. A sertéshúst megmossuk, és kockákra vágjuk. 
  2. A darabolt szalonnát zsírjára pirítjuk, és ebbe a zsiradékba tesszük bele a vöröshagymakockákat. Megvárjuk, amíg üveges lesz, és teszünk zsír még az edénybe. A zsírt felforrósítjuk, és a kockára vágott húst állandó keverés mellett, gyors tűzön, 5 percig pirítjuk. Ha már fehér a hús, akkor sózzuk, borsozzuk, majorannát, fokhagymaport teszünk rá és felöntjük vízzel, ha szükséges.
  3. Tehetünk bele cukrot, chilit, vagy thai szószt is.
  4. A végén tehetünk rá felszeletelt póréhagymát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések