Thai sertéshús Edy módra
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés:
- 600 g sertéscomb
- kevés szalonna csíkozva, vagy kockázva
- 3 kanál zsír
- kevés fokhagyma vagy fokhagymasó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 dl Thai szósz
- 2 ek. cukor
- 3 db chili paprika ha van, de ez elmaradhat
- csipet fekete őrölt bors
- 1/2 db póréhagyma
Elkészítés:
- A sertéshúst megmossuk, és kockákra vágjuk.
- A darabolt szalonnát zsírjára pirítjuk, és ebbe a zsiradékba tesszük bele a vöröshagymakockákat. Megvárjuk, amíg üveges lesz, és teszünk zsír még az edénybe. A zsírt felforrósítjuk, és a kockára vágott húst állandó keverés mellett, gyors tűzön, 5 percig pirítjuk. Ha már fehér a hús, akkor sózzuk, borsozzuk, majorannát, fokhagymaport teszünk rá és felöntjük vízzel, ha szükséges.
- Tehetünk bele cukrot, chilit, vagy thai szószt is.
- A végén tehetünk rá felszeletelt póréhagymát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése