Álmok 5: Dél-Itália - BARI

TERVEK:

A legszebb strandok a Puglia, Torre dell'Orso Salento


Az egyik legszebb strand. A tenger ezen a területen is kristálytiszta.  Elérhető északról az Adria partján.

BARI... a tengerparti kikötőváros hangulatos sikátorai, tengerparti sétányai, és a Szent Miklós katedrális maradandó élményeket hagy minden látogatóban. A rohanó város közepén, mint kis sziget terül el az óváros, szűk utcáival. Itt a motorizációtól elzárva, igazi időutazás fogad minket.

Aqua dolce, aqua azzurra... Itália legszebb strandjai várják Pugliában. Barit elhagyva természetből táplálkozó mediterrán tengerparti városok mellett elhaladva érjük el úti célunkat Conca Specchiullát. Piciny település pínea ligetek, leanderek és bouganvillek ölelésében. A tengerpart vadregényes, a sziklaplatók csipkézettek, a strand homokfövenyes. Felfedezésre váró öblök, titkos ösvények, romantikus sziklaszirtek várnak a salentói félszigeten.

Varázslatos kirándulások a nagy "csizma sarkán". MONOPOLI az "egyetlen" város, BRINDISI, ahol a híres Via Appia ért véget, és POLIGNANO, ahol a part szerelembe forr össze a tengerrel. Három város, hallhatatlan kultúrák találkozásában, és a tenger ölelésében.

LECCE-t, a közel kétezer éves várost a dél Firenzéjeként emlegetik. Barokk palotái, hangulatos utcái rengeteg művészt ösztönöztek festésre, rajzolásra, és zene komponálásra. Az illírek által alapított várost, föld alatti folyosói lévén évszázadokon keresztül nem tudta bevenni egy királyság sem. A leccei grófok saját ízlésük szerint formálták a várost. Az utcákon sétálva az ő birodalmuk remekeit csodálhatjuk meg...

GALLIPOLI és OTTRANTO... felfedező túrák a tengerparti városok zeg-zugos utcáiban, festői terein.


HAMAROSAN:
Nem mondom, hogy nem izgulok már...
Előkerült -szokásomhoz híven-  a bőrönd is.
Lista is megvan, kezdek vásárolni, és pakolgatni, rendezgetni a dolgokat, mit viszek és mit nem.
Iratokat nyomtatgatom, tanulmányozom a fórum oldalak bejegyzéseit, bár elég kevés infó van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések