Fasírt
Stefánia vagdalt/fasírt
fénykép kell
Hozzávalók:
1 kg
sertéshús
2 egész
tojás
2 zsemle
vagy fehér kenyér
kisebb vöröshagyma v. vöröshagymakrém
1 gerezd
fokhagyma
kevés őrölt
pirospaprika, só, fekete bors,
zsemlemorzsa vagy liszt és
olaj a kisütéshez.
VAGDALT
1.
A húsokat a hártyáiktól jól megtisztítva ledaráljuk,
vagy eleve darált húst veszünk. Nálunk minimum 1-1,5 darált hús kell.
2.
A zsemlét vagy kenyeret tejben vagy vízben
megáztatjuk, (de csak annyira hogy könnyen morzsolható legyen). Kicsavarjuk, a
húshoz adjuk és az egész felvert tojásokkal, gyengén megpirított
vöröshagymával, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, kevés áttört fokhagymával,
jól kidolgozzuk.
3.
Vizes kézzel egyforma pogácsákat formálunk,
zsemlemorzsába vagy lisztbe forgatjuk és forró olajban lassan kisütjük.
4.
Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, kivált a lapos
pogácsákat ne szárítsuk ki.
5.
Szűrőn, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
Lehet melegen és hidegen
fogyasztani, mindenhogy finom.
Lehet hosszúkás cipóban formázva, kizsírozott
tepsiben, morzsával meghintve kb. 30 percig sütni, ez a Stefánia vagdalt.
Süthetjük fasírozott pogácsákat sütőben is
olajozott vagy zsírozott tepsiben. Ilyenkor a tetejét kevés olajjal vagy
olvasztott zsírral meglocsoljuk. Vagy olajsütőben is.
STEFÁNIA
VAGDALT (Egyben sült fasírt, főtt tojással a közepén)
1.
Fentiek szerint elkészítjük a fasírozott masszáját.
2.
Keményre megfőzünk a tojásokat és ha kihűlt megtisztítjuk.
3.
Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük úgy, hogy mindkét
oldalán kilógjon annyi, amivel lefedjük.
4.
Az alufóliázott formát vékonyan zsírozzuk és
zsemlemorzsával megszórjuk.
5.
Belesimítjuk a massza felét, közepére hosszában
lerakjuk a főtt tojásokat és befedjük az egészet a maradék masszával és
elsimítjuk.
6.
Zsemlemorzsával vékonyan megszórjuk és az alufóliát
ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Hidegen szeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése