Hozzávalók (1 tepsihez)
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál sütőpor
Töltelékhez
- 1,5 kg szilva
- 15 dkg cukor
- 1,5 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Az
élesztőt felfuttatni a cukros, langyos tejben. A lisztet el kell keverni a
sütőporral, majd morzsold el a vajjal. Gyúrunk belőle könnyen kezelhető
tésztát a tojással és az élesztővel. Ketté vágjuk a tésztát és kinyújtjuk
vékonyra, hogy a tepsibe beleférjen. Le kell takarni, és hagyni kb. 20 percet kelni.
Közben a töltelékhez összekeverjük a szilvát a cukorral, a vaníliás
cukorral és a fahéjjal. A 20 perc eltelte után az egyik lapot beletesszük a
tepsibe, majd egyenletesen el kell osztani rajta a szilvás keveréket. Befedjük a másik tésztalappal, megszurkáljuk villával, hogy sütés közben távozzon a
gőz, végül megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben süsd
nagyjából 25 percig. Porcukorral meghintve tálalható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése