2014-05-15

Szilvás pite

Hozzávalók (1 tepsihez)

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál sütőpor

Töltelékhez

  • 1,5 kg szilva
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatni a cukros, langyos tejben. A lisztet el kell keverni a sütőporral, majd morzsold el a vajjal. Gyúrunk belőle könnyen kezelhető tésztát a tojással és az élesztővel. Ketté vágjuk a tésztát és kinyújtjuk vékonyra, hogy a tepsibe beleférjen. Le kell takarni, és  hagyni kb. 20 percet kelni. Közben a töltelékhez  összekeverjük a szilvát a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A 20 perc eltelte után az egyik lapot beletesszük a tepsibe, majd egyenletesen el kell osztani rajta a szilvás keveréket. Befedjük a másik tésztalappal, megszurkáljuk  villával, hogy sütés közben távozzon a gőz, végül megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 25 percig. Porcukorral meghintve tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Burgonyaleves Edy módra

 4 személyre: 1 púpozott evőkanál sertészsír 6 gerezd fokhagyma 0,5 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál liszt 1 kg bur...