Vörösboros sertéspörkölt Edy módra




Hozzávalók:
1 kg kockára vágott sertéskaraj, vagy comb
2,5 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
kb. 1 dl  vörösbor
fél paradicsom, kis darab paprika (gulyáskrémmel helyettesíthető)
pici őrölt kömény
feketebors  ízlés szerint
fehérbors  ízlés szerint
pirospaprika legalább 1,5 evőkanállal
vaj vagy olaj (zsír) Margarin nem jó
víz
esetleg tejföl


Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágom, kevés vajon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockázott húst. Kevés vízzel felöntöm,  a paradicsomot és a paprikát is hozzáadom, ha nincs otthon, akkor kechup vagy paradicsomlé is jó. Sózom, belerakom a többi fűszert, és amikor már majdnem kész, hozzáadom a  kevés vörösbort. Fedő nélkül addig főzöm, amíg a leve sűrű nem lesz. 
Tésztával,  vagy inkább nokedlivel tálalom.
Adhatunk hozzá tejfölt is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések