Vörösboros sertéspörkölt Edy módra
Hozzávalók:
1 kg kockára vágott sertéskaraj, vagy comb
2,5 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
kb. 1 dl vörösbor
fél paradicsom, kis darab paprika (gulyáskrémmel helyettesíthető)
só
pici őrölt kömény
feketebors ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
pirospaprika legalább 1,5 evőkanállal
vaj vagy olaj (zsír) Margarin nem jó
víz
esetleg tejföl
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, kevés vajon üvegesre
pirítom. Leveszem a tűzről megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd
hozzáadom a kockázott húst. Kevés vízzel felöntöm, a paradicsomot és a paprikát is hozzáadom, ha nincs otthon, akkor kechup vagy paradicsomlé is jó. Sózom, belerakom a többi fűszert, és amikor már majdnem kész, hozzáadom a kevés vörösbort. Fedő
nélkül addig főzöm, amíg a leve sűrű nem lesz.
Tésztával, vagy inkább nokedlivel tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése