Hangulataim alapján szerkesztem a blogomat. Szeretek utazni, főzni, imádom a családom,a török sorozatokat és zenét. Gyere az irodalmi blogomra, https://edinaannaversek.blogspot.com/
2014-04-16
Babfőzelék Edy módra nem mirelit
Hozzávalók:
30-40 dkg száraz fehérbab
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
olaj
2-3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 babérlevél
só,
pirospaprika
valamilyen füstölt hús, szalonna
Elkészítés:
A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Belerakom a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, sót, a füstölt húst vagy szalonnát, és puhára főzöm. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással berántom a főzeléket. Hozzáadom a tejfölt, forralok rajta egyet, eltávolítom a babérleveleket, és már készen is van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Karácsonyi étellista 20
Karácsonyi menü Székelykáposzta Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött csirke Húsleves Cékla saláta Majonézes burgonyasaláta Sajtos-tejfö...
-
Ezt a bejegyzést egy kedvenc filmem ihlette. Ez pedig az EGY CIPŐBEN. Kifejezi, amit a lányaim iránt érzek. e.e. cummings: Kötődés Mag...
-
„…A hatodik napon az Atya, hogy művét bevégezé, örömében, mert ily szépet alkotott, a földet két kezébe vette s rá csókot ny...
-
Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a mirelit sóskát, és addig kevergetjük, míg a leve nagyjából elfő. Megszórjuk a liszttel (rizsliszttel ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése