Almamártás Edy módra
Hozzávalók:
1,5 kg alma
pici só
4 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
fél citrom leve (vagy citromlé egy kevés)
annyi víz, hogy ellepje az almát + 2 ujjnyi pluszba
3 szegfűszeg
egy mokkáskanál fahéj
Habaráshoz: 2 dl tej, 1,5 ek liszt, két ek vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A vizet felteszem főni a lábasba, addig meghámozom és kisebb kockákra vágom az almát.
Ha forr a víz, beleteszem az almát, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot a fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet.
Takarékon puhává főzöm az almát, ez kb. negyed óra.
Ha kész, akkor megcsinálom a habarást: Kevés tejjel a lisztet csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm kis adagokban a tejet. Leszűrhetjük, hogyha mégis csomós. A félretett almához öntöm, majd visszateszem a tűzre és forralom, míg be nem sűrűsödik.
Ha nem elég sűrű, én szoktam belekeverni kevés hideg vízzel elkevert pudingport, ez besűrűsíti. Ezt mindenképpen beletehetjük, mert finom.
1,5 kg alma
pici só
4 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
fél citrom leve (vagy citromlé egy kevés)
annyi víz, hogy ellepje az almát + 2 ujjnyi pluszba
3 szegfűszeg
egy mokkáskanál fahéj
Habaráshoz: 2 dl tej, 1,5 ek liszt, két ek vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A vizet felteszem főni a lábasba, addig meghámozom és kisebb kockákra vágom az almát.
Ha forr a víz, beleteszem az almát, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot a fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet.
Takarékon puhává főzöm az almát, ez kb. negyed óra.
Ha kész, akkor megcsinálom a habarást: Kevés tejjel a lisztet csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm kis adagokban a tejet. Leszűrhetjük, hogyha mégis csomós. A félretett almához öntöm, majd visszateszem a tűzre és forralom, míg be nem sűrűsödik.
Ha nem elég sűrű, én szoktam belekeverni kevés hideg vízzel elkevert pudingport, ez besűrűsíti. Ezt mindenképpen beletehetjük, mert finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése