Hozzávalók:
1,5 kg alma
pici só
4 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
fél citrom leve (vagy citromlé egy kevés)
annyi víz, hogy ellepje az almát + 2 ujjnyi pluszba
3 szegfűszeg
egy mokkáskanál fahéj
Habaráshoz: 2 dl tej, 1,5 ek liszt, két ek vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A vizet felteszem főni a lábasba, addig meghámozom és kisebb kockákra vágom az almát.
Ha forr a víz, beleteszem az almát, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot a fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet.
Takarékon puhává főzöm az almát, ez kb. negyed óra.
Ha kész, akkor megcsinálom a habarást: Kevés tejjel a lisztet csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm kis adagokban a tejet. Leszűrhetjük, hogyha mégis csomós. A félretett almához öntöm, majd visszateszem a tűzre és forralom, míg be nem sűrűsödik.
Ha nem elég sűrű, én szoktam belekeverni kevés hideg vízzel elkevert pudingport, ez besűrűsíti. Ezt mindenképpen beletehetjük, mert finom.
Hangulataim alapján szerkesztem a blogomat. Szeretek utazni, főzni, imádom a családom,a török sorozatokat és zenét. Gyere az irodalmi blogomra, https://edinaannaversek.blogspot.com/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Karácsonyi étellista 20
Karácsonyi menü Székelykáposzta Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött csirke Húsleves Cékla saláta Majonézes burgonyasaláta Sajtos-tejfö...
-
Ezt a bejegyzést egy kedvenc filmem ihlette. Ez pedig az EGY CIPŐBEN. Kifejezi, amit a lányaim iránt érzek. e.e. cummings: Kötődés Mag...
-
„…A hatodik napon az Atya, hogy művét bevégezé, örömében, mert ily szépet alkotott, a földet két kezébe vette s rá csókot ny...
-
Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a mirelit sóskát, és addig kevergetjük, míg a leve nagyjából elfő. Megszórjuk a liszttel (rizsliszttel ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése