Almamártás Edy módra

Hozzávalók:
1,5 kg alma
pici só
4 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
fél citrom leve (vagy citromlé egy kevés)
annyi víz, hogy ellepje az almát + 2 ujjnyi pluszba
3 szegfűszeg
egy mokkáskanál fahéj

Habaráshoz: 2 dl tej, 1,5 ek  liszt, két ek  vaníliás pudingpor


Elkészítés:
A vizet felteszem főni a lábasba, addig meghámozom és kisebb kockákra vágom az almát.
Ha forr a víz, beleteszem az almát, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot a fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet.
Takarékon puhává főzöm az almát, ez kb. negyed óra.
Ha kész, akkor megcsinálom a habarást: Kevés tejjel a lisztet csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm kis adagokban a tejet. Leszűrhetjük, hogyha mégis csomós. A félretett almához öntöm, majd visszateszem a tűzre és forralom, míg be nem sűrűsödik.
Ha nem elég sűrű, én szoktam belekeverni kevés hideg vízzel elkevert pudingport, ez besűrűsíti. Ezt mindenképpen beletehetjük, mert finom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések