Ünnepi menü: Tejfölkrémes málnatorta


Tejfölkrémes málnatorta recept

Rendkívül finom torta. Az idén csináltuk meg először Karácsonyra Zsófival.

Hozzávalók :  4 adag

  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg darált mogyoró vagy dió
  • fél tk sütőpor
A töltelékhez: 
A díszítéshez:
  • néhány szem málna  
  • mandulaforgács /elhagyható/
Fotót feltenni!!!

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, végül belevegyítjük a tojássárgákat is.
  2. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd belekeverjük a darált diót vagy mogyorót.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és megsütjük. Kihűlve keresztben kettévágjuk.
  4. A tejfölben kikeverjük a joghurtot, a zselatint, a cukrot. Kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk a tejfölös krémbe.
  5. A krém kétharmadába keverjük a kissé összetört málnát, és az alsó tortalapra kenjük.
  6. Ráhelyezzük a másik tortalapot, tetejére kenjük a maradék egyharmad fehér krémet.
  7. Díszítjük málnaszemekkel, mandulaforgáccsal, és a hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
  • sütési hőfok: 180°C (takarékon)
  • tepsi mérete: 26 cm

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések