Tejfölkrémes málnatorta recept
Rendkívül finom torta. Az idén csináltuk meg először Karácsonyra Zsófival.
Hozzávalók : 4 adag
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 5 dkg darált mogyoró vagy dió
- fél tk sütőpor
A töltelékhez:
A díszítéshez:
- néhány szem málna
- mandulaforgács /elhagyható/
Fotót feltenni!!!
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény
habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, végül belevegyítjük a
tojássárgákat is.
- Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd belekeverjük a darált diót vagy mogyorót.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és megsütjük. Kihűlve keresztben kettévágjuk.
- A tejfölben kikeverjük a joghurtot, a zselatint, a cukrot. Kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk a tejfölös krémbe.
- A krém kétharmadába keverjük a kissé összetört málnát, és az alsó tortalapra kenjük.
- Ráhelyezzük a másik tortalapot, tetejére kenjük a maradék egyharmad fehér krémet.
- Díszítjük málnaszemekkel, mandulaforgáccsal, és a hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
- sütési hőfok: 180°C (takarékon)
- tepsi mérete: 26 cm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése