Rakott kel Edy módra

Hozzávalók:
- kínai kel
-darált hús vagy  2 nagyobb doboz vagdalt hús
-két csomag gyorsrizs
-1  nagyobb fej vöröshagyma
-1 teáskanál pirospaprika
- kevés vegeta
- őrölt, feketebors ízlés szerint
-1 nagy doboz tejföl és egy kisebb doboz

A kínai kelt felszeletelem csíkokra, de előtte felteszem a fazékba a vizet forrni. Ha kész vagyok, akkor beleteszem a sós vízbe a káposztát. Addig főzöm, amig meg nem puhul. Ez nem tart sokáig.

Közben a  hagymát felkockázom, és olajon üvegesre pirítom, és a  húst összenyomkodom villával. . (Ha darált húsból készítjük, akkor nem kell nyomkodni, hanem a hagymára rá kell önteni a húst és fűszerezni.) Én a konzerv húst szeretem (löncshús, vagy valamilyen nagyobb vagdalt hús), így most ezt írom le. A húst a hagymára öntöm, fűszerezem őrölt fekete borssal, vegetával, pirospaprikával, ízlés szerint sóval is, majd a hagymán kicsit megpirítom.

A mikroban közben a vízbe rakom a tasakos gyorsrizst, automatikus főzési programra (rizs főzése). A mikro automatikusan beállítja a főzési időt. Ha kész van, kikapcsol. Kiemelem a tálból, és ízlés szerint ízesítem vegetával és vajjal.

Amikor kész van a hús, akkor elkezdem a rétegzést.
Egy jénai tálat vagy egy kisebb tepsit kivajazok, és bele teszem az első réteg káposztát, majd erre teszem a rizst, majd a húst és így tovább. Úgy is készíthetjük ezt az ételt, hogy a rizst összekeverjük a hússal, és akkor a káposztára ezt az húsos rizst halmozzuk rá. Minkét módon finom.
A végén ráöntöm a sóval ízesített nagy doboz tejfölt és mehet a sütőbe.
A tejföl  kb. 30 perc alatt kicsit megszilárdul a tetején. Ekkor jó. A kisebb doboz tejfölt a kész étel mellé kínáljuk, mert van, aki úgy szereti.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések