Hozzávalók 5 főre
1 kg szeletelt, kicsontozott sertéstarja
10 dkg zsír vagy étolaj
só, bors
sertéssült fűszersó
2-3 gerezd fokhagyma
paprikakrém (elhagyható)
0,3 l víz
előkészület: 15 perc
főzés: 120 perc
Elkészítés:
1. A tarja szeleteket befűszerezzük sóval, borssal, sertéssült
fűszersóval. Megkenjük paprikakrémmel.
2. A zsiradékot felolvasztjuk egy lábosban, beletesszük a tarja
szeleteket.
3. A fokhagymát apróra vágva rászórjuk, felöntjük vízzel,
lefedjük, és közepes lángon puhára főzzük, az elfőtt vizet
pótoljuk.
4. Amikor megpuhult a tarja, levesszük a fedőt, és zsírjára
sütjük, míg szép piros nem lesz a húsunk.
5. Körítésként burgonyát, rizst tálalunk hozzá.
6. Jó étvágyat!
Hangulataim alapján szerkesztem a blogomat. Szeretek utazni, főzni, imádom a családom,a török sorozatokat és zenét. Gyere a verses blogomra, https://edinaannaversek.blogspot.com/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Burgonyaleves Edy módra
4 személyre: 1 púpozott evőkanál sertészsír 6 gerezd fokhagyma 0,5 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál liszt 1 kg bur...
-
„…A hatodik napon az Atya, hogy művét bevégezé, örömében, mert ily szépet alkotott, a földet két kezébe vette s rá csókot ny...
-
Ezt a bejegyzést egy kedvenc filmem ihlette. Ez pedig az EGY CIPŐBEN. Kifejezi, amit a lányaim iránt érzek. e.e. cummings: Kötődés Mag...
-
Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a mirelit sóskát, és addig kevergetjük, míg a leve nagyjából elfő. Megszórjuk a liszttel (rizsliszttel ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése