Fokhagymás sült tarja Edy módra

Hozzávalók 5 főre
1 kg szeletelt, kicsontozott sertéstarja
10 dkg zsír vagy étolaj
só, bors
sertéssült fűszersó
2-3 gerezd fokhagyma
paprikakrém (elhagyható)
0,3 l víz
előkészület: 15 perc
főzés: 120 perc

Elkészítés:
1. A tarja szeleteket befűszerezzük sóval, borssal, sertéssült
fűszersóval. Megkenjük paprikakrémmel.
2. A zsiradékot felolvasztjuk egy lábosban, beletesszük a tarja
szeleteket.
3. A fokhagymát apróra vágva rászórjuk, felöntjük vízzel,
lefedjük, és közepes lángon puhára főzzük, az elfőtt vizet
pótoljuk.
4. Amikor megpuhult a tarja, levesszük a fedőt, és zsírjára
sütjük, míg szép piros nem lesz a húsunk.
5. Körítésként burgonyát, rizst tálalunk hozzá.
6. Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések