Tökfőzelék Edy módra
Hozzáv. 6 személyre:
2 tök /mirelit/ 2kg
só, cukor ízlés szerint
tejföl
liszt
olaj
vöröshagyma, egy kicsi, egy evőkanálnyi /vöröshagymakrém/
pirospaprika mokkáskanálnyi
ecet /kevés/
tej
Nagyon egyszerű az egész és hamar kész van.
2 tök /mirelit/ 2kg
só, cukor ízlés szerint
tejföl
liszt
olaj
vöröshagyma, egy kicsi, egy evőkanálnyi /vöröshagymakrém/
pirospaprika mokkáskanálnyi
ecet /kevés/
tej
Nagyon egyszerű az egész és hamar kész van.
A fagyott tököt forró, sós vízbe tesszük fel főni a kaporral
együtt, teszünk bele kevéske ecetet
is.
Ha eléggé puha, akkor leszűrjük, és
beletesszük a melegített olajba a reszelt vöröshagymát, vagy teszünk bele
vöröshagymakrémet. Megkeverjük, és ebbe
öntjük a tököt. Mokkáskanálnyi pirospaprikát szórunk rá. Elkeverjük, és felöntjük
vízzel. Pároljuk, megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Cukrozzuk. Hamar
elkészül.
Ha puha, akkor a tejfölt elkeverjük
liszttel és beletesszük a tökbe. Szépen elkeverjük.
Tejjel lehet higítani, ha nagyon sűrű (felöntjük tejjel és elkeverjük). Ezután kész van.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése