Tökfőzelék Edy módra





Hozzáv. 6 személyre:
2 tök /mirelit/ 2kg
só, cukor ízlés szerint
tejföl
liszt
olaj
vöröshagyma, egy kicsi, egy evőkanálnyi /vöröshagymakrém/
pirospaprika mokkáskanálnyi
ecet /kevés/
tej 
 

  Nagyon egyszerű az egész és hamar kész van.
A fagyott tököt forró, sós  vízbe tesszük fel főni a kaporral együtt,  teszünk bele kevéske ecetet is.
Ha eléggé puha, akkor leszűrjük, és beletesszük a melegített olajba a reszelt vöröshagymát, vagy teszünk bele vöröshagymakrémet. Megkeverjük,  és ebbe öntjük a tököt. Mokkáskanálnyi pirospaprikát szórunk rá. Elkeverjük, és felöntjük  vízzel. Pároljuk, megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Cukrozzuk. Hamar elkészül.
Ha puha, akkor a tejfölt elkeverjük liszttel és beletesszük a tökbe. Szépen elkeverjük.
Tejjel lehet higítani, ha nagyon sűrű (felöntjük tejjel és elkeverjük). Ezután kész van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések