Meghalt Cipő, a Republic alapítója






Isten Veled Cipő! Meghalt a Republic énekese /Forrás: Zene.hu/

 A Republic zenekar frontembere hétfő hajnalban hunyt el. A hírről a zenekar ma reggel számolt be.
Bódi László becenevén Cipő (Szovjetunió, Ungvár, 1965. május 3.) dalszerző, a Republic együttes énekese. Egyéves korában költözött szüleivel Kisvárdára, ott járt iskolába, ott tanult zongorázni és játszott az egyik focicsapatban. Gimnazistaként zenekart alapított Cipőfűző névvel, innen ragadt rá a Cipő becenév is.
Nyíregyházán rádiófelvételeket is készítettek. Zenekarával öt évig játszottak, utána katonai kötelességét kellett teljesítenie. 1983-ban a Sárvári diáknapokon verseivel és dalaival díjazott lett, valamint ekkor ismerkedett meg Bródy Jánossal is. 18 évesen költözött Budapestre, ahol konzervatórium-előkészítőre járt, mellette pedig a MÁV-nál és a Postánál dolgozott.


1990. február 23-án alapította a Republic együtteset, azév nyarán már a Beatrice koncertjein is felléptek, mivel Nagy Feró megkedvelte a zenéjüket. 1990-ben jelent meg az első nagylemezük Indul a Mandula! címmel, s azóta is ők az egyik legtöbbet koncertező zenekar az országban. 1995-ben Cipő szólóalbummal jelentkezett. Kétszáznegyven dalt szerzett eddig a Republicnak, de számos dalt írt Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.
Az énekes ez év február 14-én került kórházba, szívleállás miatt. Az újraélesztés után visszatért, ám kómába esett. Életéért sokáig küzdöttek, ám március 11-én hajnalban Cipő szíve nem bírta tovább az emberfeletti küzdelmet. A tragikus hírről a zenekar rajongóinak a hivatalos facebook oldalukon egy megható képpel számolt be.
Továbbá a blikk.hu-n jelentek meg a következő sorok: "Megerősítem, hogy Bódi László, a Republic együttes énekese, és alapító tagja már nincs az élők közt – mondta Abella Miklós, az együttes menedzsere a Blikknek, de még nem kívánt részletekbe bocsátkozni."
Nyugodj békében Cipő! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések