Gyömölcsmártás pirított darával
Gyümölcsmártás pirított darával
Hozzávalók 4-5 személyre
Idény
gyümölcs, 2-3 cs fagyasztott meggy vagy 1-2 üveg befőtt
4-5
szem szegfűszeg
1 kvk
fahéj (Őrölt )
10dkg cukor
Vaníliás
puding fél cs
1dl
Tejszín vagy tej
25dkg
Búzadara
1 evk
pici olaj vagy kókusz zsír
1 bögre víz
csipet só
Fotó
Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
Összeöntöttem a befőtteket 2 kisebb 2 nagyobb
üveg ,meggy ,cseresznye,őszibarack, birsalma, tettem még bele pici vizet, cukrot,
természetesen a befőtt levét is, szegfűszeg és őrölt fahéj. (Ha fagyasztott
gyümölcsből készítjük, akkor nagyon hamar elkészül.) Egyet forraltam rajta,
mert ugye ez már félig főtt és behabartam tejszínnel
elkevert fél csomag vaníliás pudinggal.
Nagyon finom. (Idény gyümölcsből is jó és akkor
előtte a gyümölcsöt megfőzzük.)
Pirított
dara
A lábasba egy csepp olajat teszek, a
búzadarát folyamatos kevergetés mellett megpirítom mikor
kész leveszem a tűzről ,mivel az edény forró így is még
odakaphat ezért óvatosan bánjunk vele .
Csipet sót teszek rá és annyi vizet, hogy a
szemek szétálljanak.
A gyümölcsszósszal tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése