Gyömölcsmártás pirított darával


Gyümölcsmártás pirított darával


Hozzávalók  4-5 személyre
Idény gyümölcs, 2-3 cs fagyasztott meggy vagy 1-2 üveg befőtt
4-5 szem szegfűszeg
1 kvk fahéj  (Őrölt )
10dkg cukor
Vaníliás puding  fél cs
 1dl Tejszín vagy tej
25dkg Búzadara 
 1 evk pici olaj vagy kókusz zsír
1 bögre víz
csipet só

Fotó
Előkészületi idő: 20 perc  Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
 Összeöntöttem a befőtteket 2 kisebb 2 nagyobb üveg ,meggy ,cseresznye,őszibarack, birsalma, tettem még bele pici vizet, cukrot, természetesen a befőtt levét is, szegfűszeg és őrölt fahéj. (Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük, akkor nagyon hamar elkészül.) Egyet forraltam rajta, mert ugye ez már félig főtt és behabartam tejszínnel elkevert fél csomag vaníliás pudinggal.
Nagyon finom. (Idény gyümölcsből is  jó és akkor előtte a gyümölcsöt megfőzzük.)
Pirított dara
A lábasba egy csepp olajat teszek,  a búzadarát  folyamatos kevergetés mellett  megpirítom  mikor kész  leveszem a tűzről  ,mivel az edény forró így is még odakaphat  ezért óvatosan  bánjunk vele .
Csipet sót teszek rá  és annyi vizet, hogy a szemek  szétálljanak.
A gyümölcsszósszal  tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések