Álmok 2012.: Az álmok újra.... Cote d' Azur, Francia riviéria 2012.

Nem is olyan régen írtam ebbe a blogba, hogy hova is szeretnék utazni, mik a vágyaim. Van úgy, hogy az álmok többször is valóra válnak....

Nagy szerelemem Dél-Franciaország, más néven a Cote d'azur. Boldog voltam, hogy eljuttathattam ide, és reméltem, hogy egyszer visszatérhetek, és újra átélhetem mindazt, amit tavaly. 
Fantasztikus volt megpillantani a tengert és a pálmafákat,  amelyek azóta is hiányoznak, sétálni az Angol sétányon, fantasztikus volt látni Sanremot. Nice-t, mely közvetlenül az Angyalok Öble mentén húzódik végig, hét kilométer hosszú sétányával már a város részletesebb feltérképezése nélkül is elvarázsolt. Imádtam a  leszálló repülőgépeket nézni napozás közben, imádtam, ahogy a tenger "kidobott" a partra. Imádtam a forró köveket a talpam alatt, imádtam a Masséna Place-t a "csücsülő" szobrokkal, a Szent Miklós templomot (orosz ortodox templom) és a többi gyönyörű épületet, Casinot, az Apollo szobot, melyet mi is lefotóztunk, és jókat nevetgéltünk a vicces fotók készítése közben.
Felejthetetlen volt azoknak a városoknak  szépsége, mint például Eze Village, St.Paul de Vence, Cannes, Monaco, vagy  Grand Canyon du Verdon és a felé vezető út. Ahogy a neve is mutatja, egy nagy szurdokvölgyről, egy kanyonról van szó, amelyet egy pici folyócska vágott a hatalmas sziklákba évezredekkel ezelőtt. Hosszú, kanyargós szerpentineken emelkedtünk fel 1200 méter magasba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a völgyre. A Napóleon útjának egy részén haladtunk végig. A mai Route Napoléon, amit 1932-ben nyitottak meg, a császár útvonalát követi a tengerparttól Genoble-ig.  Napóleon útja a Juan-öbölből Grasse, Digne és Gap érintésével Grenoble-be vezetett.

Idén, szeptember 04-én remélhetőleg ismét átélhetem mindezt. Persze kicsit bánt és zavaró lesz, hogy az akkori barátaim nem lesznek ott... Furcsa lesz nagyon. Most már tudom mire számíthatok, tudom mit akarom MÉG látni.

Ez a nyaralás is nagyon jól sikerült. Egy barátnőmmel utaztunk Dunaújvárosból, Tündivel. A buszon összeismerkedtünk egy 80 év feletti hölggyel, Ildikóval. Ő minden évben meglátogatja Nizzát, mert szereti. Meg is tudom érteni. Elterveztük, hogy Ildikó majd megmutatja nekünk Nizzát este. Hogy lássuk a világító szobrokat. Egy mobilhome-ba kerültünk, és nagyon jól elvoltunk.
Megnéztem ismét azokat a helyeket, amik tavaly is tetszettek, egyet-kettőt kivéve: Nem mentem el a Verdon canyonba, mert az több órás út lett volna, inkább vártam Tündit, hogy visszaérjen, és elmenjünk le a tengerpartra. Sajnos sokára ért vissza, de mindenképpen szerettem volna, ha nem hagyja ki ezt az élményt. Csodás volt minden, megnéztük a Promenade des Anglais sétányra, mely  Franciaország talán legszebb tengerparti sétánya,néző Negresco hotelt is, és egy csodás kertet . Az Angol sétány nevét azokról az ott élő angolokról kapta, akik az építését támogatták 1822-ben. Négy kilométer hosszan fut az Angyalok öble, azaz a Baie des Anges mentén, külön sávval a bringásoknak és a gördeszkásoknak. Külön érdekes, hogy innen csak 5 km-re van a reptér. 
Megkóstoltattam Tündivel, hogy milyen a fasírt a friss bagette-tel vajjal, lekvárral és finom tejjel. Bejött neki is.
 



















                                                                          Miláno


Nizza



Nizza







Sanremo



                                                                      Masséna tér








                                                                       Canyon


                                                                    Monte Carlo



                                                           Mi hárman Monacoban este
                                                      Biot tengerpart, sok időt töltöttünk itt














Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések