2025-09-24

Burgonyaleves Edy módra

 4 személyre:


1 púpozott evőkanál sertészsír
6 gerezd fokhagyma
0,5 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt
1 kg burgonya
2 liter víz
1 csomag friss petrezselyem
1 kávéskanál őrölt kömény
Ízlés szerint


Sokféle burgonyaleves recept létezik. Van olyan, amibe füstölt kolbászt is tesznek, én egy egyszerűbb módon készítettem most el.
Egy közepes fazékban a zsírt vagy olíva olajat felolvasztjuk.

Félrehúzzuk a fazekat, és hozzáadjuk a fokhagymát vigyázva, hogy meg ne égjen.

Takarékra tesszük, és még félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát és simára keverjük.

A hőmérsékletet közepesre állítjuk és hozzáadjuk a lisztet.

Kevergetjük, és hozzáadunk 2 liter hideg vizet és a fűszereket. Lehet bele tenni szárított petrezselymet is.
Felforraljuk.
A burgonyákat megtisztítva  darabokra vágva beletesszük.
Takarékon készre főzzük. Hamar elkészül, és akkor jó, ha puha a krumpli. Végül is az ízét is akkorra éri el.




  • Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Burgonyaleves Edy módra

     4 személyre: 1 púpozott evőkanál sertészsír 6 gerezd fokhagyma 0,5 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál liszt 1 kg bur...