Palacsinta Edy módra
- Hv:3 dl tej, 0,75 dl olaj, 2 db szóda, csipet só, 200 g liszt.
- A palacsintatészta elkészítéséhezkmérjük a tejet. Tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, jól összekeverjük. Robotgép.
- Jöhet a liszt, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle, majd a szóda.
- Nagyon fontos, hogy csomómentes legyen. Sütés előtt pihentetni kell legalább 10-15 percet.
- Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Elterítjük a serpenyőben. Mgsütjük mindkét oldalát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése