Hozzávalók
- 1,5 kg kocsonyahús + füstölt tarja
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1,5 fej fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 2 db leveskocka (vagy ételízesítő)
- só ízlés szerint
- egész bors 20-25 db ízlés szerint
Elkészítés
- Megmosom a húsokat és egy jó nagy fazékba hideg vizet teszek hogy bőven ellepje. Beleteszem a füstölt árut is. (Ezt majd kb. 1 óra múlva majd kiszedem.) Megpucolom a vöröshagymát és a fokhagymákat. Ha felforrt, lehabozom és beleteszem a hagymákat, Ételízesítőt teszek bele, 20-25 szem borsot, babérlevelet és ha kell sót is, és leveszem takarékra. 3 órát minimum lassú tűzön főzöm.
- Mikor kész, akkor a húsokat, csontokat kiveszem belőle, és hagyom pihenni fél órát. Ezalatt a húsokat összedarabolom, majd tányérba adagolom.
- Mikor a leves fél órát pihent, átszűröm és tányérokba rakom, ráöntögetetem a levet, majd hideg helyen hagyom megdermedni.
- Ecettel meglocsolva IS fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése