2022-12-17

Kocsonya Edy módra



 

Hozzávalók

  • 1,5 kg kocsonyahús + füstölt tarja

     

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1,5 fej fokhagyma

  • 2 db babérlevél
  • 2 db leveskocka (vagy  ételízesítő)
  •  ízlés szerint
     
     
  • egész bors 20-25 db ízlés szerint
     
     
     
     

Elkészítés

  1. Megmosom a húsokat és egy jó nagy fazékba hideg vizet teszek hogy bőven ellepje. Beleteszem a füstölt árut is. (Ezt majd kb. 1 óra múlva majd kiszedem.) Megpucolom a vöröshagymát és a fokhagymákat.  Ha felforrt, lehabozom és beleteszem a hagymákat, Ételízesítőt teszek bele, 20-25 szem borsot, babérlevelet és ha kell sót is, és leveszem takarékra. 3 órát minimum lassú tűzön főzöm.
  2. Mikor kész, akkor a húsokat, csontokat kiveszem belőle, és hagyom pihenni fél órát. Ezalatt a húsokat összedarabolom, majd tányérba adagolom.
  3. Mikor a leves fél órát pihent,  átszűröm és  tányérokba rakom, ráöntögetetem a levet, majd hideg helyen hagyom megdermedni.
  4. Ecettel meglocsolva IS fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Burgonyaleves Edy módra

 4 személyre: 1 púpozott evőkanál sertészsír 6 gerezd fokhagyma 0,5 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál liszt 1 kg bur...