Rozmaringos csirke mézzel Edy módra

 

Hozzávalók

3 ek méz
3 teáskanál citromlé
2 teáskanál száritott rozmaring vagy 2,5 szál nem szárított
csipetnyi pirospaprika és egy pici őrölt chili
6 kifilézett csirke darab vagy egész csirke 

bacon szalonna egy előrecsomagolt
zsír 


  • Elkészítés

    Keverjük össze a mézet, citromlét, pirospaprikát és a száraz rozmaringot egy kis edényben, majd a keverék felével kenjük be az előkészített csirkét mindkét oldalán. A csirkéket körbetekerjük a baconszalonnával, majd vagy jénaiba, vagy tepsibe rakunk. Az edény vagy tepsi aljára is tehetünk a szalonnából. Bőségesen megszórjuk zsírral.
    A sütőt először magas hőfokon melegítjük be, majd közepes hőmérsékletre állitjuk be , majd  egy órán keresztül sütjük, egészen addig, amíg  teljesen meg nem sült. Néha a mázzal locsolhatjuk. Akkor jó, ha megpuhult /húsvillával ellenőrizzük/, de egyébként az illatán is lehet érezni.

    Köretnek petrezselymes -hagymás burgonyát tálalhatunk mellé és savanyúságot is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések