Tárkonyos hús Edy módra

Hozzávalók
Fél kg sovány sertéshús, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, zsír v olaj, 2 deci tejföl, só, törött bors, késhegynyi majoránna, kiskanálnyi szárított tárkony, 2 babérlevél, késhegynyi cseresznyepaprika krém, 2 kiskanál paradicsompüré, csapott mokkáskanál pirospaprika, cukor.

Felaprítom (kockázom) a húst, és a kockára vágott hagymával együtt megpirítom.
Meghintem a pirospaprikával, hozzáadom a többi fűszert, és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Kóstolgatom, és cukrozom ha kell.
Puhára párolom a húst, majd ha kicsi a leve, a tejföllel elkeverem. 
Innen már nem forralom. A végén lehet  tárkonyt hinteni rá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések