Tárkonyos hús Edy módra
Hozzávalók:
Fél kg sovány sertéshús, 1 nagy fej vöröshagyma, 1
gerezd fokhagyma, zsír v olaj, 2 deci tejföl, só, törött bors,
késhegynyi majoránna, kiskanálnyi szárított tárkony, 2 babérlevél,
késhegynyi cseresznyepaprika krém, 2 kiskanál paradicsompüré, csapott
mokkáskanál pirospaprika, cukor.
Felaprítom (kockázom) a húst, és a
kockára vágott hagymával együtt megpirítom.
Meghintem a
pirospaprikával, hozzáadom a többi fűszert, és annyi vízzel öntöm fel,
hogy ellepje. Kóstolgatom, és cukrozom ha kell.
Puhára párolom a húst, majd ha kicsi a leve, a
tejföllel elkeverem.
Innen már nem forralom. A végén lehet tárkonyt hinteni rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése