Fokhagymás hús Edy módra
Fokhagymás karaj
hozzávalók / 3 adag
- 1 kg rövid karaj
- fokhagyma (3-4 gerezd) vagy fokhagymasó is jó
- 3 ek disznózsír
- fekete bors
- só ízlés szerint
- víz
konyha:
magyar
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30 perc
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30 perc
Ilyen lett |
Elkészítés
- A karajt bevagdossuk, másképp felpöndörödik, enyhén kiklopfoljuk /ne túl vékonyra/.
- Mindkét oldalát besózzuk, de csak az egyik oldalát borsozzuk. Ugyanezt az oldalt megkenegetjük a péppé zúzott fokhagymával /fokhagymasóval/.
- A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a karajszeleteket úgy tesszük bele, hogy a borsos-fokhagymás fele legyen felül. Lefedjük, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg megpirul az alja. Megfordítjuk, és kevés vizet öntünk alá.
- Ha puha, a hússzeleteket kiszedjük.
- Ha azt akarjuk, hogy legyen husis zsírunk, akkor a zsírba újból egy kanál vizet öntünk, és addig keverjük, míg a pirult részek fellazulnak, és elfővi a vizet.
- Ezt a zsírt kenhetjük kenyérre, de a hús fogyasztásakor a húsra is önthetünk belőle.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése