Paradicsomos káposzta Edy módra
Hozzávalók:
- 3 evőkanál liszt (lehet durumliszt is)
- 1 db leveskocka vagy vegeta
- 0.5 liter víz
- 3 dl paradicsomlé és/vagy sűrített paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 50 dkg fejes káposzta
- 2-3 evőkanál cukor
- só, fekete bors (kevés)
- őrölt kömény (kevés)
- 4 evőkanál (szőlőmag)olaj
A káposztát négyfelé vágjuk, vékonyan csíkozzuk, majd egy fazékba feltesszük a vizet forrni, és az apróra vágott hagymát és
káposztát puhára főzzük a vízben. Tehetünk hozzá leveskockát egy darabot, vagy vegetát használhatunk.
Ha puha a káposzta, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a paradicsomlevet, sűrített paradicsomot, rárakjuk a
cukrot és összekeverjük. Ha megpuhult a káposzta, lassan kevergetés
mellett hozzáöntjük a paradicsomleves masszát. Kicsit forraljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése