Paradicsomos káposzta Edy módra



Hozzávalók:

  • 3 evőkanál liszt  (lehet durumliszt is)
  • 1 db leveskocka  vagy vegeta
  • 0.5 liter víz
  • 3 dl paradicsomlé és/vagy sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg  fejes káposzta
  • 2-3 evőkanál cukor
  • só, fekete bors (kevés)
  • őrölt kömény (kevés)
  • 4 evőkanál (szőlőmag)olaj

A káposztát négyfelé vágjuk, vékonyan csíkozzuk, majd egy fazékba feltesszük a vizet forrni, és az apróra vágott hagymát és káposztát puhára főzzük a vízben. Tehetünk hozzá leveskockát egy darabot, vagy vegetát használhatunk.
Ha puha a káposzta, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a paradicsomlevet, sűrített paradicsomot, rárakjuk a cukrot és összekeverjük. Ha megpuhult a káposzta, lassan kevergetés mellett hozzáöntjük a paradicsomleves masszát. Kicsit forraljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések