Borsóleves 1. paprikásan Edy módra
A borsó levest többféleképpen szoktam csinálni. Ez most az egyik fajta, ami nem mirelit borsóval készült.
Paprikás zöldborsóleves
A vöröshagymát
megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. Kis leveses fazékba az olajat
felforrósítjuk, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk.
Ezután a tűzről lehúzva, gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a
7 dl vizet, beleszórjuk a kifejtett zöldborsót, és az ételízesítővel,
borssal, balamint a fele mennyiségű petrezselyemzölddel fűszerezzük.
Fedő alatt 15 percig forraljuk. Közben a zöldpaprikát vákony karikára
vágjuk és félidőben a fazékba tesszük. A tejfölt simára keverjük a
liszttel és ha a zöldborsó megpuhult, behabarjuk vele a forrásban lévő
levest. Folyamatosan kevergetve 5 percig forraljuk, végül a megmaradt
petrezselyemzöldet és egy csipetnyi cukrot is beleszórunk, lehúzzuk a
tűzről.
Fotó!
Fotó!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése