Borsóleves 1. paprikásan Edy módra

A borsó levest többféleképpen szoktam csinálni. Ez most az egyik fajta, ami nem mirelit borsóval készült.


Paprikás zöldborsóleves


A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. Kis leveses fazékba az olajat felforrósítjuk, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk. Ezután a tűzről lehúzva, gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a 7 dl vizet, beleszórjuk a kifejtett zöldborsót, és az ételízesítővel, borssal, balamint a fele mennyiségű petrezselyemzölddel fűszerezzük. Fedő alatt 15 percig forraljuk. Közben a zöldpaprikát vákony karikára vágjuk és félidőben a fazékba tesszük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és ha a zöldborsó megpuhult, behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Folyamatosan kevergetve 5 percig forraljuk, végül a megmaradt petrezselyemzöldet és egy csipetnyi cukrot is beleszórunk, lehúzzuk a tűzről.

Fotó!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések