Stíriai metélt Edy módra



Hamis stíriai (hamis)


Hozzávalók:
  •  2 dl tejföl
  • 2 zacskó széles metélt
  •  5 tojás
  •  40 dkg túró
  •  5 kanál cukor
  •  1 vaníliás cukor
·          ¾ citrom héja
·        Fél ek. vaj
·        porcukor


Elkészítés:                

A  két zacskó tésztát kifőzöm, majd a  tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vajat, elkeverem, majd beleteszem a tejfölt, a citromhéjat és a túrót, majd a fehérjékből felvert habot. Ezután az egészbe belekeverem a tésztát.
Kivajazom a tepsit, és megszórom zsemlemorzsával. Ebbe teszem bele az egészet. És 200 fokon sütöm míg pirulni nem kezd a széle.
Kb. Fél óra.

Megjegyzések

  1. Szia,
    Egyszerunek latszik... A tesztat elobb meg kell fozni? Elnezest a buta kerdesert, de regebben beleakadtam egy receptbe, aminel nem kellett megfozni, azt hiszem az cernemetelttel volt... Nem talalom azt a receptet...

    VálaszTörlés
  2. Szia, igen meg kell főzni a tésztát. Nagyon finom!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések