Csirkepörkölt elkészítése
Hozzávalók:
- 4-5 db egész csirkecomb
- 2 evőkanál zsír v. olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- fél üveg lecsó vagy paradicsom és paprika
- só, ételízesítő
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk alsó-felső részre, besózzuk.
A hagymát kiskockákra vágjuk, majd feltesszük a zsiradékban pirulni. Mikor aranysárgára pirult, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával. Ekkor hozzátesszük a lecsót, és a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük kevés vízzel, és ismét zsírjára pirítjuk, újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaft sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges utánaízesítjük. Tehetünk bele csípős paprikát is, ha szeretjük.
Nokedlivel tálaljuk.
A hagymát kiskockákra vágjuk, majd feltesszük a zsiradékban pirulni. Mikor aranysárgára pirult, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával. Ekkor hozzátesszük a lecsót, és a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük kevés vízzel, és ismét zsírjára pirítjuk, újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaft sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges utánaízesítjük. Tehetünk bele csípős paprikát is, ha szeretjük.
Nokedlivel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése