Csirkepörkölt elkészítése

Hozzávalók:

  • 4-5 db egész csirkecomb
  • 2 evőkanál zsír v. olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fél üveg lecsó vagy paradicsom és paprika
  • só, ételízesítő


Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk alsó-felső részre, besózzuk.

A hagymát kiskockákra vágjuk, majd feltesszük a zsiradékban pirulni. Mikor aranysárgára pirult, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával. Ekkor hozzátesszük a lecsót, és a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük kevés vízzel, és ismét zsírjára pirítjuk, újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaft sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges utánaízesítjük. Tehetünk bele csípős paprikát is, ha szeretjük.

Nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések